Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Абсолютна більшість росіян підтримує війну з Україною – опитування

Українська

Військові дії РФ в Україні підтримують 71% росіян. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного "Левада-центром".

Згідно з опитуванням, лише 21% жителів РФ не підтримують агресію Москви проти України.

За проведення переговорів щодо миру висловилися 50% респондентів, проти них – 40%. Причому кількість прихильників мирних переговорів зменшується впродовж останніх двох місяців. Різке зростання їх числа було зафіксовано у вересні-жовтні, коли влада Росії оголосила про проведення часткової мобілізації.

Ті, хто підтримують переговори про мир, пояснили свою думку бажанням зупинити загибель людей. Прихильники війни вважають, що необхідно "довести розпочате до кінця".

Опитування "Левада-центру" проводилося з 15 до 21 грудня, у ньому взяли участь 1611 росіян. Статистична похибка вбирається у 3,4%.

Під час опитування, яке "Левада-центр" провів у листопаді, дії російських військ в Україні підтримували 74% росіян, 53% підтримували початок мирних переговорів.

Related video

Нагадаємо, що міністр оборони Туреччини Хулусі Акар вкотре закликав Україну та Росію до припинення бойових дій. Однак він визнав, що попередні зусилля Анкари щодо якнайшвидшого завершення конфлікту не дали бажаних результатів.

© 1994–2022 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар