Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський запросив президента МОК до Бахмута

Українська
Україна розпочне роботу над очищенням керівництва міжнародних олімпійських структур, аби не допустити представників держави-терориста до участі в Олімпійських іграх.  Про це у зверненні сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ. 

«Ми починаємо марафон чесності, який буде спрямований на те, щоб очистити керівництво міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань «витягнути» у світовий спорт представників держави-терориста. Не можна не бути розчарованим заявами чинного очільника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Я неодноразово з ним говорив і так і не почув, як він збирається захищати спорт від пропаганди війни, якщо поверне російських спортсменів у міжнародні змагання», - сказав глава Української держави.  

Він наголосив: про нейтральність не може бути мови, допоки триває війна. 

«Не буває нейтральності, коли триває така війна. Я не хочу розбиратися в тому, що саме стало мотивом для пана Баха, щоб просувати таку ініціативу. Але ми зробимо все, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим більше – у паризькій Олімпіаді… До речі, запрошую пана Баха в Бахмут, щоб він побачив на власні очі, що нейтральності не існує», - сказав Зеленський. 

Як повідомлялося, російські й білоруські спортсмени зможуть взяти участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі під нейтральним прапором, попри заклик Президента України Володимира Зеленського усунути їх від Олімпіади.                

© 2015-2023 Укрінформ.

 

Поділитися

Коментар