Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Дипломати об’єдналися задля просування інтересів держави (газета "Голос України")

Українська

Днями у Києві відбулася презентація нової неурядової організації, яка може відіграти помітну роль у формуванні іміджу України за кордоном, лобіюванні її інтересів у світі. Йдеться про Українську асоціацію зовнішньої політики, яку очолив дипломат з величезним стажем, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі, Канаді, Великобританії Володимир Хандогій. "Навколо України нині відбуваються серйозні події. Ми є об'єктом агресії з боку сусідньої держави, - нагадав він. - Тому колишні Надзвичайні та Повноважні Посли України об'єдналися для того, щоб простягнути руку нашому уряду, Президентові, Міністерству закордонних справ з пропозицією про співпрацю. Ми готові надавати нашу експертну оцінку подіям, що відбуваються, пояснювати зовнішньополітичні кроки України на міжнародній арені".

Усі члени нової організації - це знакові постаті української дипломатії, досвід яких є неоціненним, особливо зважаючи на сьогоднішню ситуацію, коли від світової підтримки залежить мир у нашій державі. Серед них, зокрема, Надзвичайні та Повноважні Посли: Олександр Купчишин (донедавна - посол у Франції), Андрій Гончарук, який був представником при Світовій організації торгівлі (СОТ), Михайло Рєзнік (колишній посол України у США), Валерій Цибух (колишній посол України у Греції, міністр туризму свого часу), Дмитро Марков (посол нашої держави у Нідерландах, Ізраїлі).

Тетяна ПАСОВА

 

На знімку: президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій (праворуч) та дуаєн дипломатичного корпусу, посол Білорусі в Україні Валентин Величко

Поділитися

Коментар