Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава МЗС Словаччини розкритикував виступ угорського колеги про війну в Україні

Українська
Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Влаховський розкритикував свого угорського колегу Петера Сіярто після його виступу про російсько-українську війну.

Як передає Укрінформ, відповідний допис він розмістив у Твіттері.

«Дорогий Петере, будь ласка, не розповідай, що думають інші люди, перш ніж їх запитати. ЄС складається з 27 країн. Я не пригадую дебатів, коли ми говорили, що війна триватиме 4 роки», - наголосив Влаховський.

Словацький глава МЗС також нагадав, що проблемою є не ЄС, а саме Росія, яка може припинити російсько-українську війну вже завтра.

«Війна може припинитися завтра. Проблема не в ЄС, проблема в Росії», - додав він.

Читайте також: Угорщина обіцяє і надалі блокувати військову допомогу Україні

Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сіярто під час виступу заявив, що «Євросоюз вважає, що війна в Україні триватиме ще чотири роки. Скільки людей помре через чотири роки? Скільки угорців помре за чотири роки? І скільки ще розрухи буде створено за чотири роки, яку потім комусь доведеться ремонтувати?».

Як повідомляв Укрінформ, британський журнал The Economist склав рейтинг європейських країн, які наразі є найбільшими, у тому числі мимовільними, пособниками російського режиму – на чолі з Угорщиною та Австрією.        

© 2015-2023 Укрінформ.

Поділитися

Коментар