Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський закликає Конгрес США ухвалити програму допомоги Україні - ЗМІ

Українська

Президент України Володимир Зеленський закликав Конгрес США зберегти військову допомогу Україні, заявивши законодавцям, які блокують новий пакет допомоги, що альтернативою цього є ризик можливого нападу РФ на одну з країн НАТО, що призведе до залучення американських солдатів, пише Bloomberg.

"Якщо Росія вб'є всіх нас, вони нападуть на країни НАТО, а ви відправите своїх синів і дочок... Мені шкода, але ціна буде вищою", - сказав Зеленський в інтерв'ю програмі NBC Meet the Press, яке вийде в ефір у неділю.

Глава Української держави закликав Конгрес "не втрачати волю, не втрачати цю сильну позицію і не втрачати свою демократію".

Зеленський наголосив, що боротьба проти вторгнення РФ ставить Україну на передову лінію західної демократії, Європи та "наших спільних цінностей". Видання зазначає, що його сценарій наслідків будь-якого наступу РФ на країну НАТО призведе до необхідності застосування статті про колективну оборону альянсу.

Глава Української держави відкинув припущення про те, що зусилля Збройних сил України з деокупації територій зайшли в глухий кут і підтвердив свою позицію, згідно з якою будь-які мирні переговори потребуватимуть виведення російських військ.

"Так, люди втомилися. Але загалом наші люди готові захищатися, як і в перші дні", - сказав Зеленський NBC.

© 1992-2023, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар