Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

На основі рекомендацій Єврокомісії Україна готуватиме Нацпрограму підготовки до вступу до ЄС - Стефанішина

Українська

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляє, що на основі рекомендацій Європейської комісії Україна готуватиме Національну програму підготовки до вступу в Європейський Союз.

"Учора, одразу після того як звіт було передано президенту, було підписано указ, який визначає наступні кроки", - сказала Стефанішина на пресконференції в четвер у Києві.

За її словами, звіт стосується не тільки семи критеріїв і містить рекомендації щодо розширення, а й має 150 сторінок оцінки України як країни з точки зору функціонування інституцій.

"На основі цього документа формуватиметься переговорна рамка з обох сторін... На основі цього документа ми готуватимемо національну програму підготовки до вступу в Європейський Союз, це вже доручення президента. Щороку її оновлюватимемо з урахуванням прогресу і динаміки переговорів", - розповіла віцепрем'єрка.

Як повідомлялося, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала Європейській раді розпочати з Україною переговори про членство в ЄС. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що в разі відкриття Радою ЄС переговорів з Україною щодо вступу до ЄС, робота над процесом може розпочатися негайно.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що рекомендації Єврокомісії мають ключове значення для ухвалення лідерами ЄС у грудні політичного рішення про початок переговорів з Україною.      

© 1992-2023, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар