Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна направить до Ізраїлю два спецлітака для гасіння пожеж

Українська
Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову направити для гасіння пожеж в Ізраїль два спеціалізованих літака Ан-32П Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ГСЧС, входить в структуру МВС України).
"ПП: Доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відправити два українські літаки Ан-32 для гасіння пожежі навколо Хайфи в Ізраїлі", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційній сторінці П.Порошенко в Фейсбук в четвер увечері.
Розпорядження про надання допомоги країні затверджено указом президента №519 / 2016 від 24.11.2016 та оприлюднено прес-службою глави української держави: "З метою сприяння в подоланні надзвичайної ситуації в державі Ізраїль в результаті масштабної пожежі відповідно до статті 10 Закону України" Про гуманітарну допомогу "постановляю: 1. Надати гуманітарну допомогу державі Ізраїль".
Трохи раніше глава МВС України повідомив, що на виконання доручення глави держави ГСЧС України найближчим часом направить в Ізраїль два спеціалізованих літака Ан-32П для гасіння охопили країну пожеж.
"Україна надасть допомогу Ізраїлю, згідно з указом президента. МНС (ГСЧС - ІФ) негайно направить 2 Ан-32 для допомоги в подоланні пожеж, що вирують в Ізраїлі", - написав А.Аваков в своєму акаунті в Твіттер в четвер увечері.
Міністр пізніше зазначив, що два спецбортом вилетять до Ізраїлю в 9 ранку. "6,5 годин чистого літа + дозаправка в Анкарі", - написав глава МВС.
Раніше "Інтерфакс" з посиланням на ізраїльські ЗМІ повідомив, що близько 60 тис. жителів міста Хайфи на півночі Ізраїлю евакуйовані зі своїх будинків через пожежі, що підступають до цього міста. Правоохоронні органи Ізраїлю заявили, що деякі осередки пожежі, імовірно, стали результатом умисного пожежі.
Ізраїльська газета "Таймс оф Ізраел" в четвер увечері повідомила, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що люди, які роблять підпали, будуть прирівняні до терористів, і проти них будуть прийняті жорсткі заходи. "Будь-який пожежа, викликаний підпалом або підбурюванням до підпалу, є тероризмом", - сказав прем'єр і пообіцяв, що кожен палій понесе відповідальність за скоєне.
Як відомо, в структурі ГСЧС України діє спеціальний авіаційний загін Служби, яким експлуатуються літаки українського виробництва Ан-32П. Зокрема, дані машини регулярно застосовуються для гасіння природних пожеж, у тому числі на території зони відчуження і обов'язкового відселення Чорнобильської АЕС.
Ан-32П - український пожежний літак розроблений на базі Ан-32. Літак оснащений 4 зовнішніми знімними баками об'ємом по 2тис. літрів кожен. Скидання вогнегасної рідини може здійснюватися з усіх баків одночасно або по черзі з заданим інтервалом. 
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар