Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Експерт пояснив, чому питання Криму і Донбасу треба вирішувати окремо

Українська
Середа, 01 березня 2017
 
Президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій вважає, що питання з анексією Криму і ситуція на Донбасі потребують окремих рішень.

Про це Хандогій сказав у коментарі "Апострофу".

"У міжнародному плані Росії не вдалося домогтися визнання, легітимації анексії Криму. РФ не вдалося домогтися скасування санкцій. Вони залишаються у зв'язку з анексією. Мені здається, що перспектива рішення нинішньої проблеми Криму повинна лежати в системі координат міжнародних судових органів. Тут очевидне порушення міжнародного права, статуту ООН. І я думаю, що ми вибрали правильний шлях — подання на розгляд Міжнародного суду, хоч і є питання до механізмів цього подання. Але з моєї точки зору, питання має перспективу тільки в міжнародно-правовому контексті", — говорить Хандогій.

Разом з тим він виступає проти спроб включення проблеми Криму в мирний процес по Донбасу.

"Я особисто проти цього. Я думаю, що це ускладнить досягнення результатів. Тим більше, що ці дві проблеми в екзистенціальному плані, у філософському, в агресивно-імперської позиції Росії — в одній площині, але з точки зору механізмів вирішення проблеми — по Донбасу військово-політичний контекст, а по Криму — правовий, юридичний", — резюмує експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Хандогій пояснив, чому Трамп не відмовиться від збільшення військового потенціалу США.

Поділитися

Коментар