Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Подорожуйте, як королева

Українська

         Привернуло увагу повідомлення про повернення Королеви Єлизавети ІІ із зимових канікул до Лондона на електричці. Насправді, це не є якоюсь надзвичайною новиною. Працюючи у Великій Британії, переконався у скромності і невибагливості королівської сім’ї , як, власне, і усього британського політичного загалу. Але відразу ж підсвідомо виникло порівняння з нашими реаліями.

         Зауважте, Королева і її чоловік герцог Единбурзький сіли не в "літерний", а рейсовий потяг, і вагон  був  не "причепний". І усі ми точно знаємо, скільки коштував її квиток. Ні жодних тобі кортежів, чартерів, VIP-залів і VIP- проводжаючих... І на вокзал вона приїхала вчасно – так що не довелося затримувати  поїзд заради улюбленого монарха! Відправився точно за розкладом. Піар - хід? Виключається. ЇЇ Величності це - непотрібно, за визначенням. Як говорить народна мудрість, - "Точність - ввічливість королів".

         Нечувана для наших "недоторканних" можновладців скромність у т.ч. фінансова! Чи не так? Якби щось подібне сталося в Україні, то заскочений посол Великої Британії у Києві неодмінно написав би телеграму в "Центр" про довгоочікуване наближення нашої держави до "європейських стандартів" і торжество «європейських цінностей». Не писати ж постійно про корупційні скандали, «смотрящих», фінансові потоки і бійки у Верховній Раді?! Цікаво, чи привернуло увагу нашого керівництва до цього промовистого факту Посольство України в Лондоні у своєму щоденному звіті? Хотілось би помилитись, але думаю, що ні. Не вписуються наші високопоставлені чиновники у британську систему етичних координат. Тому й не люблять, коли їм про це нагадують. І дипломати завжди про це пам’ятають. Їм важко викреслити це зі своєї генетичної пам’яті. Тому й не пишуть. Хотілося б нагадати усім, кого це стосується:  « Don't shoot the Messenger!»

Володимир Хандогій

Президент УАЗП

Надзвичайний і Повноважний Посол

Поділитися

Коментар