Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Криму не мають наміру переглядати рішення про заборону Меджлісу

Українська

Кримська "влада" не переглядатиме рішення, яким Меджліс кримськотатрського народу був оголошений екстремістською організацією, незважаючи на рішення Міжнародного суду ООН.

Окупаційна влада у Криму не має наміру скасовувати заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу

"Влада" анексованого Росією Криму не має наміру переглядати рішення про заборону діяльності Меджліса кримськотатарського народу. Про це у суботу, 22 квітня, повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на слова голови "комітету з питань міжнаціональних відносин та депортованих громадян" "уряду Криму" Заура Смірнова.

"Меджліс заборонений через екстремістську діяльність, тому рішення суду переглядатися не буде. Зворотнього ходу немає. Ми не підемо на те, щоби під тиском ззовні дозволяти діяльність організації, котра дискредитована своїми лідерами, які зайняли ворожу позицію стосовно кримчан", - заявив Смірнов. За його словами, кримські татари мають можливість створювати різноманітні громадські структури для відстоювання своїх інтересів, і таких структур у Криму понад десяток.

Нагадаємо, що 19 квітня Міжнародний суд ООН зобов'язав Росію зупинити дискримінацію кримських татарта українців у Криму. Зокрема, Суд розпорядився вжити термінових заходів, спрямованих на забезпечення прав кримських татар мати власні представницькі інституції, включно з Меджлісом.

©DW.COM

Поділитися

Коментар