Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ЗМІ: Росія підготувала резолюцію щодо розміщення миротворців на Донбасі

Українська

У резолюції, яку підготувала для ООН Росія, пропонується розмістити миротворців лише на фактичній лінії розмежування сторін конфлікту на Донбасі.осія пропонує направити на південний схід України оснащену легкою стрілецькою зброєю місію ООН для захисту спостерігачів ОБСЄ на фактичній лінії розмежування сил конфлікту. Про це йдеться в підготовленому Росією проекті резолюції Ради Безпеки ООН, на текст якого посилається інформагенція "Інтерфакс". Місію спочатку пропонують відправити на шість місяців, але лише після того, як відбудеться "повне відведення сил і озброєння від фактичної лінії контакту".

У тексті проекту також міститься заклик до Генерального секретаря ООН "невідкладно розпочати підготовчу роботу" і представити членам Ради Безпеки ООН на розгляд та затвердження "докладні рекомендації щодо кількості і національному складу місії ООН та іншим аспектам її мандата", які будуть узгоджені з урядом України і представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Як повідомлялося, 5 вересня президент Росії Володимир Путін доручив МЗС РФ внести до Ради Безпеки ООН резолюцію, яка передбачатиме розміщення на Сході України миротворців ООН. Днями у телефонній розмові з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель (Angela Merkel) Путін погодився відмовитись від обмеження мандату запропонованої Росією місії миротворців лише районами лінії зіткнення на Донбасі.

© 2017 Deutsche Welle

Поділитися

Коментар