Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кабмін має намір доручити МЗС і СБУ внести РФ в перелік країн міграційного ризику до 30 вересня

Українська
Кабінет міністрів України має намір доручити Міністерству закордонних справ і Службі безпеки України внести Росію до переліку країн міграційного ризику до 30 вересня.
Про це йдеться в проекті плану виконання указу президента про введення в силу рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року "Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, дотримання ними правил перебування на території України", який є в розпорядженні агентства" Інтерфакс-Україна ".
Уряд має намір розглянути даний план на засіданні уряду в середу.
Передбачається, що МЗС і СБУ забезпечити оновлення списку країн міграційного ризику, зокрема включивши в нього Росію і проінформують про це Кабмін і апарат РНБО.
Також проект передбачає, що уряд доручить Міністерству внутрішніх справ, Державній прикордонній службі, Державній міграційній службі, Службі зовнішньої розвідки та СБУ до 30 вересня забезпечити посилення контролю за в'їздом і виїздом з України іноземців, в тому числі, громадян Росії та осіб без громадянства.
Мінрегіон, МВС і міграційної служби планується визначити відповідальними за вдосконалення законодавства про порядок реєстрації місця проживання / перебування на території України іноземців, в тому числі громадян Росії, і осіб без громадянства, що походять з держав міграційного ризику або в'їхали в Україну з території таких держав до 20 вересня.
До 30 жовтня МЗС, МВС, Міграційної служби, Державній прикордонній службі планується доручити опрацювати механізм та етапність впровадження: можливості в'їзду і виїзду з України іноземцями, в тому числі громадянами Росії, за закордонними паспортами, що містить безконтактний електронний носій, а вищевказаним відомствам і СБУ - питання впровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями про в'їзд в Україну;
До 30 листопада Кабмін має намір доручити Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Держспецзв'язку створити центри надання адміністративних послуг поблизу місць розташування контрольних пунктів в'їзду-виїзду.
МВС, Міграційної служби та Держприкордонслужбі планується доручити забезпечити початок роботи з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, вирішивши питання необхідного ресурсного забезпечення фіксації біометричних даних іноземців, в тому числі громадян Росії, під час здійснення прикордонного контролю. 
 
© 1992-2017, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар