Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Гройсман доручив підготувати відповідь EASA щодо закриття трьох аеропортів

Українська
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністрерству інфраструктури спільно з іншими органами влади розглянути ситуацію щодо можливого обмеження польотів повітряних суден в  кількох аеропортах східного регіону України.

 Про це інформує Урядовий портал.

"Питання обмеження польотів для європейських авіакомпаній до аеропортів «Харків», «Дніпро» та «Запоріжжя» було піднято  Європейською агенцією авіаційної безпеки через близькість вказаних аеропортів до зони АТО. Згідно з дорученням Прем'єр-міністра, Мінінфраструктури доручено спільно з іншими міністерствами і відомствами відпрацювати обгрунтовані пропозиції і надати відповідні пояснення Європейській агенції авіаційної безпеки (EASA) з метою недопущення того, щоб стратегічно важливі для України аеропорти опинилися у фактичній авіаційній ізоляції", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Харківська міськрада звернулася до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити закриття повітряного простору над містом.

"У разі прийняття цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, і Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, що негативно впливатиме на економічний стан Центральної і Східної частин України... Харківська міська рада просить Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана винести це питання на вищий державний рівень і звернутися до EASA з проханням не вводити цей документ в дію, обмежившись діючими заборонами на польоти над зоною проведення АТО", - сказано в зверненні.

Читайте також: Світлична закликає не панікувати: харківський аеропорт не закриють

Напередодні до Державної авіаційної служби України надійшов проект бюлетеня від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), що пропонує визнати небезпечними польоти в східній частині України, де розташовані міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя". 

© 2015-2017 Укрінформ

Поділитися

Коментар