Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Клімкін: Україна узгодить з міжнародними партнерами резолюцію щодо миротворців на Донбасі

Українська

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Київ запропонує проект резолюції щодо миротворчої місії на Донбасі, коли погодить позицію з іноземними партнерами. В ефірі телеканалу ICTV міністр зазначив, що "це буде загальна, а не тільки наша резолюція", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Клімкін уточнив, що українська сторона має проект резолюції, і він узгоджений з друзями України.

"Ми її внесемо саме в той момент, коли у нас буде спільна позиція не тільки з нашими друзями, а й з усіма основними гравцями. І коли Росія не зможе на 100% почати гру, як завжди вона робить, зі створення умов для ослаблення мандата місії", - сказав міністр.

Нагадаємо, 21 вересня, президент України Порошенко після зустрічі з президентом США Трампом заявив, що Вашингтон підтримав пропозицію Києва про введення миротворців на Донбас.

Порошенко особливо підкреслив, що позиція Києва передбачає поширення мандата миротворців на всю окуповану територію Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону. Це повинно виключити проникнення російських військ, озброєння і амуніції на окуповані території.

У свою чергу, в МЗС РФ заявили, що Москва згодна розмістити миротворців ООН на Донбасі тільки на лінії зіткнення

© 2014-2017, ООО «Видавничий дім «МЕДІА-ДК». 

Поділитися

Коментар