Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна на рік відсторонена від міжнародних стартів у важкій атлетиці

Українська

Українська збірна пропустить чемпіонат світу в Анахаймі.Україна і ще вісім країн були відсторонені на один рік від участі в міжнародних змаганнях з важкої атлетики.

Таке рішення було прийнято на виконкомі Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF), який відбувся в Бухаресті.

В рамках антидопінгової реформи, яку проводить орган, було прийнято рішення покарати всі національні федерації, у складі яких три або більше спортсмена попадалися на вживанні заборонених препаратів після перевірки проб з Олімпійських ігор в Пекіні в 2008-му і в Лондоні в 2012-м.

Крім України, під річний бан потрапили Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Китай, Молдова, Казахстан, Росія і Туреччина. Дискваліфікацію підтримали всі члени виконкому одноголосно.

Таким чином, на чемпіонат світу, який з 28 листопада по 5 грудня, який пройде в американському місті Анахайм, українські важкоатлети не поїдуть.

Нагадаємо, що в 2016 році три українські важкоатлетки − призер Лондона-2012 Юлія Калина, а також дві медалістки Пекіна-2008 Наталія Давидова та Ольга Коробка - були викриті в застосуванні допінгу і позбавлені своїх нагород. Ще тоді в IWF говорили про те, що українська федерація може отримати дискваліфікацію на рік.

Раніше повідомлялося, що Україна займає 13-е місце за кількістю спортсменів, спійманих на допінгу.

© 1994–2017 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар