Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава Каталонії підписав декларацію про незалежність краю

Українська

Глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон і інші керівники автономії підписали документ про проголошення незалежності регіону від Іспанії, проте в дію він поки не вступає, про це повідомляє офіційний Twitterкаталонського уряду, передає УНН.

"Засновуємо Каталонської республіку як незалежну і суверенну, правову, демократичну і соціальну державу", - йдеться в тексті документу, названого "Декларація народних представників Каталонії".

Окрім глави уряду Каталонії Карлес Пучдемон підпис під декларацією про незалежність Каталонії поставили його заступник Оріол Жункерас, голова парламенту Каталонії Карме Форкадель і 72 депутата законодавчого органу.

Нагадаємо, глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон закликав парламент призупинити проголошення незалежності, щоб почати діалог з владою Іспанії для пошуку узгодженого рішення

Як повідомляв раніше УНН, в ЄС застерегли Каталонію від проголошення незалежності.

Також мер Барселони Ада Колау напередодні закликала каталонського лідери не проголошувати незалежність, а прем'єра Іспанії закликала припинити прямий контроль з боку Мадрида.

У референдумі 1 жовтня 2017 року, як повідомляє каталонська влада, взяли участь 2,2 млн осіб (всього було зареєстровано 5,3 млн виборців). Більш 90% учасників референдуму висловилися за незалежність.

©УНН

Поділитися

Коментар