Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною

Українська
Визнання владою Ізраїлю України безпечною країною має значно пришвидшити обробку заяв українців на отримання статусу біженця в Ізраїлі, а також висилку тих, кому відмовлено в наданні притулку.

Відповідне рішення МЗС та міністерства юстиції Ізраїлю набуло чинності 17 жовтня, повідомляє DW із посиланням на ізраїльське видання Haaretz.

"Цей крок має значно прискорити темпи обробки Управлінням реєстрації населення та міграції Ізраїлю поданих громадянами України заяв на отримання статусу біженця в Ізраїлі", - йдеться у повідомленні.

Останнім часом в Ізраїлі значно зросла кількість прохань на отримання статусу біженця від громадян України, досягши 15 тисяч. Лише з початку поточного року кількість таких поданих українцями заяв становила сім тисяч. Якщо раніше перевірка кожної заяви могла тривати кілька років, то тепер, через статус безпечної країни, цей процес триватиме лише тижні, зазначає видання. Відповідно, можна буде значно швидше депортувати до України тих осіб, котрим відмовили в наданні статусу біженця.

Читайте також: Ізраїль слідом за США вирішив вийти з ЮНЕСКО

З початком бойових дій на Донбасі ізраїльські відомства не наважувалися визнати Україну безпечною країною, розглядачи кожну заяву на отримання статусу біженця від українців по суті. Утім, попри ухвалене рішення, вихідці з Луганської та Донецької областей не підпадатимуть під статус осіб, котрі прибули з безпечної країни, тож їхні заяви на отримання притулку розглядатимуть, як і досі, за індивідуальною процедурою, наголосили представники Управління реєстрації населення та міграції Ізраїлю.

В Ізраїлі перебувають близько 20 тисяч українців - для поїздок громадянам України не потрібна віза. Чимало з них прибули до цієї близькосхідної країни за допомогою посередників, котрі обіцяли роботу в Ізраїлі, а потім радили подавати заяву на отримання притулку.

© 2015-2017 Укрінформ

Поділитися

Коментар