Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол про кримський "вояж" австрійців: Політики порушили рішення Австрії та ЄС

Українська
Посол України в Австрії Олександр Щерба вважає, що відвідавши організований російською владою «Форум друзів Криму», австрійські політики порушили нейтралітет Австрії та рішення Європейського Союзу. Про це він написав у статті для австрійської газети Die Presse, повідомляють “Крим. Реалії".

"Коли Ренат Параламов розповідав про невимовні страждання, через які йому довелося пройти, заступник бургомістра Лінца Детлеф Уіммер і новообраний член парламенту Ганс-Йорг Йеневайн розкладали свої речі в люксових номерах ялтинського готелю, куди вони прибули, щоб засвідчити підтримку російській анексії Криму", – цитує свою статтю дипломат.

За його словами, австрійські політики повинні керуватися не тільки власними моральними критеріями, але і зобов'язаннями своєї країни.

Читайте також: Посольство України засуджує "вояж" британського спортсмена до Криму

«У випадку Австрії, це, мабуть, нейтралітет і рішення ЄС. На мою думку, пани Уіммер і Йеневайн порушили і перше, і друге. Якщо ти виступаєш за «визнання легітимного характеру» кримського аншлюсу, то це суперечить не тільки європейській політиці, але і австрійській політиці нейтралітету», – написав Щерба.

У Ялті 6-8 листопада пройшов так званий «Форум друзів Криму». За інформацією підконтрольного Кремлю депутата Держдуми Росії від Криму Михайла Шеремета, на півострів приїхало близько 90 зарубіжних гостей.

У 2016 році Міністерство закордонних справ України закликало іноземців та осіб без громадянства в'їжджати в анексований Росією Крим виключно згідно із законами України і нормами міжнародного права.

Глава міністерства закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що незадоволений візитом двох політиків Партії свободи в анексований Росією Крим.

Курц нагадав, що його Народна партія оприлюднила заяву, в якій йдеться про те, що анексія Росією Криму "суперечить міжнародному праву".

Вранці 13 вересня у кримському селищі Нижньогірське, в будинку кримчанина Рената Параламова, пройшов обшук, який силовики назвали «обстеженням і слідчими діями». Адвокат припустив, що «огляд» може бути пов'язаний з релігійною активністю Параламова. За словами очевидців, люди в масках без розпізнавальних знаків та формі відвезли Параламова в невідомому напрямку.

Параламов вийшов на зв'язок з родичами вдень 14 вересня. Його виявили на автовокзалі Сімферополя. Пізніше Параламов розповів, що «невідомі катували його, надягали на голову мішок, давали розряди оголеними дротами».

© 2015-2017 Укрінформ

Поділитися

Коментар