Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Аудит зовнішньої політики: Україна-США

Українська
11:59 29.03.16
29 березня Інститут світової політики презентував дослідження «Аудит зовнішньої політики: Україна-США».

Упродовж останніх двох років Україна незмінно входила до ТОП-5 пріоритетів зовнішньої та безпекової політики США. Пріоритетність українського питання була продиктована кризовими явищами, а не інтересами. Понад те, наразі спільні цінності проартикульовані в двосторонньому діалозі значно чіткіше, аніж спільні інтереси. Завданням цього аналізу якраз є спроба вийти за рамки дипломатії кризового менеджменту та проаналізувати наявні інтереси України щодо США та США щодо України.

 

Переглянути публікацію можна тут.

 

Головні результати аналізу презентувала авторка Альона Гетьманчук, директорка Інституту світової політики. Участь в обговоренні взяли Вадим Пристайко, заступник Міністра закордонних справ України, Джеффрі Пайєтт, Посол США в Україні, та Андрій Гундер, президент Американської торговельної палати.

 

Мета ініціативи - дослідити взаємні інтереси України та низки стратегічно важливих для неї держав з метою вироблення проактивної зовнішньої політики України. У результаті проекту ІСП підготує рекомендації для оновленої Стратегії зовнішньої політики України. Всього буде проаналізовано відносини України з 14 країнами, а саме з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Республікою Молдова, Росією, Білорусією, Грузією, Туреччиною, США, Німеччиною, Францією, Італією та Австрією.

 

 

9 лютого відбулася презентацію першої записки «Україна-Німеччина: Як ситуативне партнерство перетворити на пріоритетне».

 

Записка підготовлена за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва Німецького Фонду Маршалла США (GMF).

Поділитися

Коментар