Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Дещиця розповів подробиці майбутнього візиту Дуди до Харкова

Українська
Візит президента Польщі Анджея Дуди до Харкова відбудеться через декілька тижнів та передбачатиме розширену програму в сфері безпеки.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Домовилися про важливу подію, що повинна відбутися найближчими тижнями. Йдеться про візит президента Польщі в Україну... Скоріш за все, це буде офіційний візит. Програма ще складається, але вона передбачає розширений безпековий аспект”, - заявив Дещиця.

Читайте також: Зустріч у Кракові: Україна і Польща домовилися переглянути "чорні списки"

За його словами, деталі візиту обговорюватимуться під час наступних контактів по лінії Адміністрації Президента України та Канцелярії Президента Польщі.

Український дипломат зазначив, що цей візит “мав би підтвердити зацікавленість обох сторін у розвитку стратегічного партнерства на всіх рівнях, зокрема на рівні глав держав”.

“Візит до Харкова підкреслив би значимість безпекового фактора співпраці з урахуванням того, що Харків географічно знаходиться практично на передовій у контексті війни Росії проти України. Там розміщена значна кількість співробітників СММ ОБСЄ, з якими планується зустріч президента Польщі для обговорення питання безпеки і отримання їхніх оцінок безпекової ситуації в регіоні”, - повідомив дипломат.

Читайте також: Дещиця: Треба розвивати формулу "без незалежної України немає незалежної Польщі"

Він додав, що візит важливий в аспекті непостійного членства Польщі в Раді Безпеки ООН, де також обговорюватимуться різного роду проекти врегулювання ситуації на Донбасі, у тому числі миротворчий компонент ООН.

© 2015-2017 Укрінформ

Поділитися

Коментар