Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Трамп офіційно визнає Єрусалим столицею Ізраїлю - Білий дім

Українська
Президент США Дональд Трамп офіційно оголосить про визнання Сполученими Штатами Єрусалиму столицею Ізраїлю завтра, однак переміщення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва відбудеться дещо пізніше. Про це повідомили у вівторок високопоставлені представники адміністрації Білого дому під час телефонної конференції, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент (Дональд Трамп – ред.) оголосить у середу, що Сполучені Штати визнають Єрусалим столицею Ізраїлю", - зазначив один із чиновників президентської адміністрації.

Глава Білого дому має намір зробити офіційну заяву з цього приводу попри критику численних союзників США, у тому числі в Європі, а також з боку Саудівської Аравії та Йорданії. Втім, попри застереження з боку міжнародної спільноти про те, що це рішення може підірвати процес мирних переговорів та загострити ситуацію на Близькому Сході, в Вашингтоні налаштовані рішуче.

Читайте також: Трамп попередив палестинців про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю

"Хоча президент Трамп визнає, що статус Єрусалиму є дуже важливим питанням, він не вважає, що воно вирішиться, якщо проігнорувати просту правду про те, що в Єрусалимі розміщені головний законодавчий орган Ізраїлю, його верховний суд, кабінет прем'єр-міністра і, по суті, він і є столицею Ізраїлю ", - пояснив представник адміністрації. Він підкреслив, що затримка визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю протягом понад двох десятиліть "нічого не зробила для досягнення миру".

Водночас, президент США має намір почекати з рішенням про перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. Як пояснили в Білому домі, це пов'язане з організаційними причинами, передусім, пошуку безпечного місця для дипустанови, завтердження цього рішення Конгресом та забезпечення самого переїзду понад тисячі дипломатів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Трамп у вівторок вже попередив про свій намір палестинського лідера Махмуда Аббаса, який виступає категорично проти цього рішення.

© 2015-2017 Укрінформ

Поділитися

Коментар