Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Вісім країн ініціювали екстрене засідання Радбезу ООН у зв'язку з позицією США по Єрусалиму

Українська
Більше половини країн-членів Ради Безпеки ООН запросили проведення екстреної зустрічі в зв'язку з рішенням президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.
"В світлі зробленого сьогодні (в середу - ІФ) заяви про статус Єрусалима делегації Болівії, Єгипту, Франції, Італії, Сенегалу, Швеції, Великобританії та Уругваю просять голову скликати до кінця цього тижня екстрене засідання Ради з брифінгом генерального секретаря", - йдеться в спільній заяві дипмісій.
Як повідомили "Інтерфаксу" в штаб-квартирі ООН, члени РБ ООН зберуться в п'ятницю в першій половині дня (за часом Нью-Йорка).
Раніше Д.Трамп, виступаючи в середу в Білому Домі, заявив, що США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю. Він доручив Держдепу почати підготовку до переведення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму. На думку постпреда США при ООН Ніккі Хейлі, це рішення може позитивно вплинути на мирний процес на Близькому Сході.
У свою чергу прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю не принесе користі для мирного врегулювання ситуації в регіоні.
"Ми не згодні з рішенням США перенести своє посольство в Єрусалим і визнати Єрусалим ізраїльської столицею до укладення підсумкової угоди про статус", - йдеться в заяві Т.Мей. Вона підкреслила, що рішення американського лідера "не принесе користі з точки зору мирного врегулювання в регіоні".
"Посольство Великобританії в Ізраїлі перебуває в Тель-Авіві, і ми не плануємо його переносити", - зазначила також Т.Мей. 
 
© 1992-2017, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар