Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко та Волкер обговорили стратегію деокупації Донбасу

Українська

Український президент поінформував американського дипломата про зміст закону про реінтеграцію ОРДЛО. Президент України Петро Порошенко під час зустрічі зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкеромобговорив із ним ситуацію в Донбасі і заходи, спрямовані на відновлення українського суверенітету над його окупованій частиною.

"Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ... Москва повинна нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання і погодитися на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянка російсько-українського державного кордону", - сказано в повідомленні, поширеному прес-службою глави держави пізно увечері у вівторок, 23 січня.

Особливу увагу співрозмовники приділили ухваленого Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу, а також процесу звільнення українських заручників.

Сторони висловили стурбованість у зв'язку з невиконанням Росією безпекових пунктів Мінських домовленостей, зазначивши пріоритетність політико-дипломатичного шляху врегулювання конфлікту в Донбасі.

Як повідомлялося, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер 23 січня прибув до Києва для зустрічі з військово-політичним керівництвом України. Заплановану поїздку американського дипломата до Донбасу скасували через складні погодні умови.

В українській столиці Волкер зустрівся із начальником Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

На 26 січня заплановано зустріч Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, яка має відбутися в Дубаї.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив Курта Волкера спецпредсавителем США по Україні 7 липня. Після вступу на посаду Волкер тричі відвідував Київ, а також провів три раунди переговорів із радником президента РФ Владиславом Сурковим, присвячених Україні. 21 серпня 2017 року Волкер і Сурков зустрічалися в Мінську, а 7 жовтня та 13 листопада – у Белграді.

© 1994–2018 «Дзеркало тижня. Україна». 

Поділитися

Коментар