Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ОБСЄ не спостерігатиме за виборами президента Росії в анексованому Криму

Українська

Голова місії зі спостереження за президентськими виборами в Росії Ян Петерсен заявив, що міжнародні експерти працюватимуть по всій Росії, окрім Криму. Про це представник Бюро з демократичних інститутів і прав людей (БДІПЧ) при ОБСЄ розповів в інтерв'ю виданню "Известия".

"Країна велика, і не можна сказати, що будемо концентруватися на якихось особливих регіонах. Будемо працювати по всій країні, окрім Криму. Ми спостерігаємо від імені міжнародної організації, у якій задіяні декілька країн. Досить очевидно будь-якій людині в світі, що нам абсолютно неможливо спостерігати в Криму", - наголосив Петерсен.

На слова журналіста про те, що Крим – частина Росії, представник Бюро зазначив, що в ОБСЄ, частиною якої є РФ, консенсусу щодо цього немає.

"ОБСЄ працює на основі консенсусу, і наш мандат спостерігачів заснований на консенсусних рішеннях держав-учасників ОБСЄ. А вони не досягли консенсусу в тому, що Крим є частиною Росії, тому ми не можемо там спостерігати", - пояснив голова місії.

Додамо, що в склад місії для спостереження за виборами в Росії входить основна група з 13 експертів, які вже перебувають у Москві, а також 60 довгострокових спостерігачів із 25 країн, які будуть працювати в командах по дві людини в різних регіонах. Для моніторингу безпосередньо в день виборів місія задіє ще 420 короткострокових спостерігачів.

Раніше російські ЗМІ також повідомляли, що чинний президент Росії Володимир Путін може поїхати голосувати в Севастополь, щоб підвищити явку виборців у Криму, які не побачили адміністративних успіхів після 2014 року.

У четвер, 8 лютого, Центральна виборча комісія Росії завершила реєстрацію кандидатів на президентські вибори 2018 року, остаточно зареєструвавши 8 кандидатів.

© 1994–2018 «Дзеркало тижня. Україна». 

Поділитися

Коментар