Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США приєдналися до звинувачень на адресу РФ в отруєнні екс-шпигуна

Українська

Вівторок, 13 березня 2018

 

США згодні з виголошеними британським урядом звинуваченнями на адресу РФ у тому, що саме ця країна стоїть за отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, оприлюдненій на сайті Держдепу.

"У нас є повна впевненість у розслідуванні Великої Британії та її оцінці того, що Росія, ймовірно, відповідальна за нервово-паралітичну атаку, яка відбулася минулого тижня в Солсбері" - йдеться у заяві.

За словами Тіллерсона, спробі вбивства громадянина на території іншої суверенної держави не може бути виправдання.

"Ми обурені тим, що Росія, схоже, знову втягнута у подібний інцидент" - зазначив держсекретар США.

"Від України до Сирії, а тепер і Великої Британії - Росія продовжує бути безвідповідальною силою нестабільності в світі, відкрито нехтуючи суверенітетом інших держав та життям своїх громадян" - наголосив він.

За словами Тіллерсона, подібні злочини повинні мати серйозні наслідки і США будуть координувати з Лондоном кроки у відповідь.

У понеділок, виступаючи перед британськими депутатами, прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля.

У середу британський уряд детально розгляне відповідь російської держави, і якщо вона не заслуговуватиме довіри, застосує санкції проти Росії.

Детальніше про отруєння колишнього російського шпигуна читайте на УП в статті "Історія Скрипаля: вино, вербовка і помста Кремля".

 
ЧИТАЙ ТАКОЖ
 

Поділитися

Коментар