Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Трамп змінює держсекретаря США: Тіллерсона замінить директор ЦРУ

Українська

Вівторок, 13 березня 2018

 

Президент США Дональд Трамп звільняє державного секретаря Рекса Тіллерсона і замінить його директором ЦРУ Майком Помпео.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Майк Помпео, директор ЦРУ, стане нашим новим державним секретарем. Він проведе фантастичну роботу! Дякую Рексу Тіллерсону за його службу! Джина Гаспель стане новим директором ЦРУ і першою жінкою на цій посаді. Вітаю всіх!" - написав Трамп.

 

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

 
 

Видання The Washington Post повідомляє, що Трамп минулої п'ятниці попросив Тіллерсона подати у відставку, і головний американський дипломат перервав поїздку до Африки в понеділок, щоб повернутися до Вашингтона.

"Я пишаюсь тим, що пропоную директору Центрального розвідувального управління Майку Помпео стати новим державним секретарем. Майк був кращим у своєму класі в Вест-Пойнті, гідно служив в армії США, закінчив з відзнакою Гарвардську школу права", - йдеться у заяві Трампа, поширеній Білим домом.

Трамп також подякував Тіллерсону за роботу: "Я хочу подякувати Рексу Тіллерсону за його службу. Багато чого було досягнуто за останні чотирнадцять місяців, і я бажаю йому і його родині всього найкращого".

 

 
ЧИТАЙ ТАКОЖ
 

Поділитися

Коментар