Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Паспортний ажіотаж: Міграційна служба заявляє про скорочення черг

Українська
Упродовж останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів скоротилася більш як на 100 тисяч паспортів і наразі становить 572 тисячі паспортів.

Про це інформує прес-служба Державна міграційна служба.

"Незважаючи на сталий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Це стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті "Україна" додаткової лінії персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році. Якщо у середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті "Україна" становила близько 700 тисяч, то ранок 16 квітня черга складала 572 тисячі", - йдеться у повідомленні.

У ДМС зазначили, що динаміка подальшого зменшення черги та скорочення реальних строків видачі паспортів залежатиме від поточного попиту на закордонні паспорти.

Читайте також: Україна домовилася про безвізовий режим із Перу

"Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту, ДМС не радить будь-яким чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - уточнюється у повідомленні.

ДМС також нагадує, що будь-які пропозиції від посередників щодо надання послуг з прискорення оформлення закордонних паспортів є незаконними, і інформацію про таких "посередників" Державна міграційна служба передає до Нацполіції для подальшого реагування.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар