Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Раді Європи стурбовані через затримання Вишинського

Українська

Рада Європи стурбована наслідками для свободи ЗМІ та уважно стежить за ситуацією навколо затримання журналіста "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського в Україні. Про це йдеться в заяві на сайті РЄ, передає УНН.

"Платформа РЄ для захисту журналістики і безпеки журналістів зареєструвала повідомлення про журналіста "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського за звинуваченням у державній зраді в Україні", - йдеться в заяві.

Зазначається, що Платформа сьогодні також оприлюднила попередження від своїх партнерських організацій - Європейської федерації журналістів та Міжнародної федерації журналістів, про затримання Вишинського.

"Рада Європи стурбована наслідками, які можуть мати повторні затримання журналістів для ситуації зі свободою засобів масової інформації в Україні. Ми уважно стежимо за ситуацією", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

В СБУ повідомили, що керівнику інформаційного ресурсу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у вчиненні злочину. Він був затриманий згідно зі ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН, Москва направила дві ноти до МЗС України у зв'язку з ситуацією з журналістами "РИА Новости-Украина".
 

Поділитися

Коментар