Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко бажає Трампу успіху у поверненні Путіна на “правильний шлях”

Українська
Президент Петро Порошенко розраховує, що прийдешня зустріч президентів США Дональда Трампа та Росії Володимира Путіна підтвердить перебування України на передових лініях європейської і трансатлантичної політики. Про це він написав у блозі на сайті газети Financial Times.

“Це важливий тиждень для України, в часи, коли перед нею постають вагомі виклики для безпеки та стабільності. Він почався з саміту Україна-ЄС в Брюсселі у понеділок і продовжиться самітом НАТО, в якому Україна також братиме участь. І зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна наступного тижня в Гельсінкі підтвердить, що Україна знаходиться на передовій лінії європейської та трансатлантичної політики”, - зазначив Президент.

Він переконаний, що нинішній “український тиждень” надішле потужний сигнал, який, на думку Глави держави, почують і в Брюсселі, і за його межами – насамперед, в Гельсінкі.

Читайте також: Американський сенатор назвав владу Путіна мафією, а Лаврова - "забіякою"

“Виходячи з нашого узгодженого підходу не робити нічого, що стосується України без України, я бажаю пану Трампу успіху в його зусиллях, щоб повернути пана Путіна на правильний шлях. Знаючи його, як я, впевнений, що він чекає нашої поразки. Але це не наш варіант, і ніколи ним не буде”, - підкреслив Порошенко.

Водночас він нагадав, що зустріч президентів Трампа та Путіна 16 липня припаде на 28-му річницю прийняття українським парламентом декларації про державний суверенітет, кроку, що став поштовхом для України на шляху до незалежності.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар