Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Трамп прибув до Брюсселя на саміт НАТО

Українська

Особистий літак Дональда Трампа у вівторок, 10 липня, приземлився у Брюсселі, столиці Бельгії, з якої американський президент почне своє турне по європейських країнах, передає Інтерфакс.

У американського лідера поїздка виявиться вкрай насиченою - так, Трамп візьме участь у саміті НАТО, відвідає з візитом Великобританію і на завершення, зустрінеться у Гельсінкі з російським президентом Володимиром Путіним у Фінляндії.

На саміті Північноатлантичного альянсу, який проходитиме 11-12 липня, у країн, що входять до його складу, буде чимало питань для обговорення - наприклад, оборонний бюджет, боротьба з тероризмом, протистояння кіберзагрозам та інше.

До речі, Трамп вважає найбільш складним для себе візит до Великобританії; з Путіним, на його думку, буде значно легше.

"У Великобританії однозначно (буде складно)... там найбільше відбувається", − зазначив Трамп у Вашингтоні перед вильотом.

При цьому відомо, що Брюссель зустрів Трампа не дуже гостинно - так, король і прем'єр-міністр держави зустріч американського президента замінили переглядом матчу Франція-Бельгія, у якому Бельгія, щоправда, програла.

Раніше в столиці Бельгії Брюсселі, де розташовується головна квартира Північноатлантичного Альянсу, пройшли масові протести проти участі в саміті НАТО, який відбудеться 11-12 липня, президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, 16 липня в столиці Фінляндії відбудеться зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна. В Кремлі анонсували "дуже серйозна розмова" лідерів обох держав. У Білому домі повідомили про те, що на переговорах Трампа і Путіна будуть обговорюватися питання втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році, а також російська агресія в Україні та Сирії.

© 1994–2018 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар