Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Москалькова хоче провідати в Херсоні моряків судна "Механік Погодін"

Українська

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова попросила українську колегу Людмилу Денісову з'ясувати подробиці можливого арешту в Херсоні російського судна "Механік Погодін" і має намір зустрітися з екіпажем за згоди влади України. Про це йдеться в заяві Москалькової, поширеній у суботу, повідомляє "Інтерфакс".

"Надзвичайно стурбована фактом утримання Україною російського судна "Механік Погодін". У зв'язку з цим інцидентом я звернулася до уповноваженого Верховної Ради України Людмили Денісової з проханням з'ясувати всі обставини того, що сталося і повідомити мені максимально детальну інформацію про стан екіпажу судна, а також, за необхідності, надати їм гуманітарну допомогу, включаючи медичну", - заявила Москалькова.

Вона зазначила, що також просила про можливість зв'язатися з капітаном або старшим помічником капітана російського танкера.

"У разі згоди української сторони планую відвідати наших моряків у порту м. Херсона", - заявила уповноважений з прав людини в РФ.

Пізніше вона повідомила ТАСС, що моряки заблокованого в Херсоні російського танкера "Механік Погодін" не покидали судно, а влада України поки не висували проти них адміністративних або кримінальних звинувачень.

"У мене відбулася повторна телефонна розмова з уповноваженим Верховної ради України [з прав людини]. На моє прохання Людмила Денісова з'ясувала, що на борту танкера перебувають 12 російських моряків, які не сходили на берег. У них є продукти, вода і медикаменти", - сказала вона.

"До моряків поки немає ані адміністративних, ані кримінальних претензій. Суд щодо арешту танкера і майна, що знаходиться на ньому, пройде в понеділок", - заявила Москалькова.

10 серпня постпред президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін повідомив, що в Херсонському порту виявили судно "Механік Погодін" під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБО.

Судно зайшло в Херсонський морський торговельний порт 10 серпня. "Упевнений, що вийде з цього порту воно не скоро", - зазначив Бабін.

©Українська правда

Поділитися

Коментар