Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко про інтеграцію в ЄС і НАТО: Нічого ми в Путіна питати не будемо

Українська

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна не буде зважати на думку Росії щодо інтеграції в Європейський Союз і НАТО. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

“Принципова позиція України полягає в наступному: ми не питали і не збираємось питати в країни-агресора або в (президента Росії Володимира) Путіна дозволу щодо нашої європейської інтеграції, і щодо нашої євроатлантичної інтеграції. Це виключно суверенне право українського народу”, - сказав Порошенко в інтерв’ю житомирському телеканалу СК1.

Він наголосив, що згідно із соціологічними опитуваннями більшість українців підтримує європейський та євроатлантичних рух України як ключовий фактор гарантування безпеки держави.

"Отже нічого ми в Путіна питати не будемо, ми рухаємося вперед в Європу”, - сказав Порошенко.

Раніше Порошенко зареєстрував у Верховній Раді низку поправок до Конституції. Якщо парламент їх ухвалить, то в Основному Законі буде закріплено курс України на європейську і євроатлантичну інтеграцію, а також затверджена ліквідація можливості мати російські воєнні бази, включно з Севастополем, на території України.

© 2014-2018, ООО «Видавничий дім «МЕДІА-ДК»

Поділитися

Коментар