Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Волкер вважає, що Путін не піде на поступки до виборів в Україні

Українська
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що просування в переговорах із Росією не відбудеться до президентських виборів в Україні. Про це він заявив у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Волкер вважає, що російський президент Володимир Путін не має прагнення вести переговори щодо конфлікту принаймні до президентських виборів в Україні, що мають відбутися у березні наступного року, або за умов "Порошенка все ще при владі", - йдеться у повідомленні.

Волкер звинуватив Росію у підживленні конфлікту на сході України. Він також сказав, що Вашингтон і Москва все ще мають серйозні розбіжності щодо можливого введення на Донбас миротворчої місії ООН, аби покласти край конфлікту на території Донецької та Луганської областей.

За словами спецпредставника, він зробив кілька дипломатичних жестів у бік свого російського візаві Владислава Суркова від часу їхньої останньої зустрічі в Дубаї в січні, але наразі не отримав жодної відповіді. Наступна зустріч можлива, каже Волкер, "але наразі нічого не заплановано".

Відповідаючи на запитання щодо відданості Трампа Україні, він зауважив: усе, що США зробили для України, "зроблено за погодженням із президентом, відтак немає розбіжностей в позиціях".

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар