Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна протистоїть російській агресії на східному фланзі НАТО і вже сьогодні відіграє важливу роль для Альянсу - Порошенко

Українська
Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post, що Україна прагне зафіксувати в Конституції свою політичну мету - членство в Євросоюзі і НАТО.
"Ми прагнемо зафіксувати цю політичну мету (членство в ЄС і НАТО - ред.) навіть в нашій Конституції. Для нас мета майбутнього членства в ЄС потужною мотивацією для продовження процесу реформ. На шляху до Заходу, тому Заходу, з яким ми пов'язані", - сказав П.Порошенко.
Він зазначив, що зараз Північноатлантичний альянс залишається єдиною гарантією безпеки України, оскільки Росія як постійний член РБ ООН не дотримується міжнародного мирного порядку і права.
«Якщо Росія, постійний член РБ ООН, не дотримується міжнародного мирного порядку і права, то НАТО залишаться нашою єдиною гарантією виживання», -сказав глава держави.
Президент нагадав, що Росія урочисто гарантувала Україні державний суверенітет після розпаду СРСР. «У відповідь ми відмовилися від радянської ядерної зброї, розташованої на нашій території. На той момент - третій за обсягами арсенал в світі. І що в результаті? Путін анексує Крим і розпалює війну на сході нашої країни », - зазначив П.Порошенко.
Глава держави підкреслив: "Це ніякий не заморожений конфлікт, як дехто стверджує, а кривава війна. При цьому щодня гинуть українські солдати. Майже 170 загинуло з початку року. Сотні отримали поранення, серед жертв є і цивільні".
Президент також повідомив, що зараз Україна витрачає 6% ВВП на оборону. "І, я думаю, за рахунок нашого протистояння російської агресії на східному фланзі НАТО ми вже сьогодні граємо важливу роль. Ми боремося не тільки за себе, а за Європу, демократію, за Захід і його цінності", - підкреслив П.Порошенко. 
 
© 1992-2018, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар