Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Волкер розповів російському ЗМІ, що Америка "загубила" в Україні

Українська
США прямо зацікавлені у відновленні миру в Україні з гуманітарної точки зору, з точки зору безпеки і з юридичної. Про це Волкер сказав в інтерв'ю Еху Москви у відповідь на запитання головного редактора Олексія Венедиктова: “Що ви там загубили?“.

На його думку, це чудове запитання, адже в дискусіях із приводу цього конфлікту завжди оминаються увагою гуманітарні питання, люди.

“Це була процвітаюча частина України. Її населення становило близько 4,5 мільйона чоловік, які були частиною тканини України. Чимало провідних політиків, провідних промисловців та бізнесменів, провідних діячів культури пов'язані з цією частиною України. Але в результаті російського втручання, а тепер і окупації цієї території, загинуло понад 10 000 чоловік. Це найбільша кількість жертв війни в Європі з часів Балканських воєн, з часів війни в Боснії", - сказав Волкер.

Він також нагадав, що в результаті цього конфлікту не менше півтора мільйона людей були змушені залишити свої будинки. Волкер зазначив, що "це найбільша кількість людей, переміщених в результаті війни в Європі з часів Другої світової війни".

Читайте також: Волкер  пояснив Росії, чому "вибори" на окупованому Донбасі неможливі

“І ми підтримуємо багато що. Насамперед ми підтримуємо безпеку всіх громадян України і хочемо, щоб ці люди знову почали жити нормальним життям. По-друге, ми підтримуємо закон, і якщо взяти до уваги всі зобов'язання, частиною яких є США, європейські країни і Росія, починаючи з Гельсінкських угод, ми говоримо про принцип неприпустимості зміни кордонів силою", - пояснив спецпредставник США.

Він нагадав, що Штати відстоюють принципи поваги до суверенітету і територіальної цілісності всіх держав, свободу країн обирати свою власну структуру безпеки, політичну та економічну системи.

“Це принципи, закріплені в угодах, укладених США та Росією разом з іншими європейськими країнами в рамках Гельсінського Заключного акта, в рамках Основоположного акта НАТО-Росія, і тому ми зацікавлені в тому, щоб ці принципи дотримувалися. Тому з гуманітарної точки зору, з точки зору безпеки і з юридичної точки зору ми прямо зацікавлені у відновленні миру в Україні", - заявив Курт Волкер.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар