Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол у Польщі обурений публікацією у польській газеті інтерв’ю з ватажком "ДНР"

Українська

Посол України в Польщі Андрій Дещиця надіслав листа головному редактору польської газети Rzeczpospolita у зв’язку з публікацією нею інтерв’ю з одним із ватажків бойовиків "ДНР" Денисом Пушиліним. Про це посол повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я розціюю опубліковане редакцією інтерв’ю як зловживання свободою слова і засадами журналістської етики. З жалем змушений відзначити факт цієї публікації як неприязний і болісний жест з боку редакції супроти України і дружнього до поляків українського народу" - йдеться у листі.

Посол нагадав, що Польща разом з демократичним світом засуджує російську агресію проти України, яка вимагає спротиву, а не інформаційної підтримки.

"Надання редакцією газети місця для злочинної пропаганди особі, яка є однією з тих, хто відповідає за порушення суверенітету і територіальної цілісності України і особисто бере участь в агресії і окупації, є неприйнятним" - наголошує Дещиця у листі.

Посол висловив сподівання, що т.зв. представники т.зв. ДНР/ЛНР більше не матимуть місця для своєї пропаганди в Польщі, як і в будь-якій іншій демократичній країні.

"Свобода слова і особливості журналістської діяльності не можуть бути виправданням для легітимізації чи поширення сепаратистських, агресивних прокремлівських точок зору в часи гібридної війни, яку веде Росія не тільки проти України, але й проти Заходу" - написав Дещиця.

Як повідомлялося, одна з провідних газет Польщі Rzeczpospolita опублікувала інтерв'ю з одним із ватажків бойовиків "ДНР" Денисом Пушиліним.

© 2014 - 2018, Європейська правда

Поділитися

Коментар