Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

РПЦ заявила, що розриває стосунки з Константинополем

Українська

Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Про це після закінчення Синоду заявив глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон, пише "Інтерфакс".

"На сьогоднішньому засіданні Священного синоду було ухвалено рішення про повний розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом", - заявив він.

За словами Іларіона, це було "вимушене рішення", але іншого Священний синод РПЦ не міг ухвалити, оскільки "до цього вела уся логіка останніх дій Константинопольського патріархату". З точки зору РПЦ, вони є "беззаконними і канонічно нікчемними", зазначив Іларіон.

"РПЦ не приймає цих рішень, не буде їм слідувати. Розкол лишається розколом, лідери розколу лишаються лідерами розколу. А та церква, яка, визнавши розкольників, вступила з ними у спілкування, тим самим себе виключила з канонічного поля", - додав Іларіон.

При цьому він додав, що у Московському патріархаті розраховують, що Константинополь змінить своє рішення щодо України.

"Ми сподіваємося на те, що здоровий глузд візьме гору, що Константинопольський патріарх змінить своє ставлення до існуючої церковної реальності", - заявив Іларіон.

Раніше повідомлялося, що 15 жовтня синод РПЦ проводить засідання поза межами Росії, вперше в своїй історії: ієрархи РПЦ зібралися в Мінську, де обговорюють подальші дії після рішення Вселенського патріархату про надання автокефалії Української православної церкви.

Постійними членами Священного Синоду РПЦ є митрополит Київський і всієї України Онуфрій; митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій; митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир; митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр, голова Митрополичого округу у Республіці Казахстан; митрополит Ташкентський і Узбекистанський Вікентій, глава Середньоазіатського митрополичого округу; митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій, керуючий справами Московської Патріархії; митрополит Мінський і Заславський Павло, Патріарший екзарх всієї Білорусі; митрополит Волоколамський Іларіон, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату.

©2000-2018, Українська правда

Поділитися

Коментар