Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна готова до зустрічі в "нормандської форматі" на рівні політрадників для деескалації ситуації - Порошенко

Українська
Україна готова до зустрічі в "Нормандське форматі" на рівні політичних радників, на якій буде вимагати від Росії повернути полонених росіянами поблизу Керченської протоки військових, суду Військово-морських сил ЗСУ, а також відкрити протоку для проходу в українські порти судів, заявив глава Української держави Петро Порошенко в інтерв'ю France 24, повідомляє прес-служба президента.
"Ця пропозиція попередньо було узгоджена зі мною як президентом України під час телефонної розмови з канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі Нормандського формату на рівні політичних радників, на яку ми ставимо термінове питання - вимога до РФ повернути наших військових, кораблі і відкрити Керченську протоку ", - відповів П.Порошенко на питання, чи готова Україна до обговорення ситуації в "Нормандське форматі" на рівні радників, про що повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель.
При цьому він підкреслив, що зустріч сама по собі не є позитивним результатом в цій справі. "Зустріч лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо - припиніть порушувати міжнародне право, тому що все, що сталося є грубим порушенням міжнародного права і може мати подальші наслідки", - підкреслив глава держави.
Президент також зазначив, що РФ повинна відвести свої війська, які перебувають на російсько-українському кордоні, прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів. Саме тому, за словами П.Порошенка, в українських прикордонних областях з Росією був введено військовий стан.
"І ми будемо раді зупинити закон про воєнний стан, коли відбудеться деескалація ситуації", - підкреслив президент України.
 
© 1992-2018, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар