Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

"Шатдаун" в США побив рекорд 20-річної давнини

Українська

В Америці через зупинку роботи уряду, в результаті так званого "шатдауна", оголошеного в країні з 22 грудня 2018 року, близько 800 тис. американських держслужбовців не отримали зарплату. Про це пишуть Reuters і Associated Press.

Повідомляється, що протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без зарплати. За даними економіста JPMorgan в Нью-Йорку Деніеля Сільвера, у США вперше з 2010 року може бути зафіксоване зростання безробіття у січні на 0,2 відсоткового пункту. Економісти також стурбовані тим, що тривале закриття уряду може підірвати довіру як бізнесу, так і споживачів, а також підірвати витрати бізнесу і домашніх господарств і чинити негативний вплив на обсяг економічних даних, доступних Федеральному резерву, центральному банку США.

Експерти також відзначають, що "шатдаун" у нинішньому році вже повторив рекорд, встановлений в 1995-1996 роках при адміністрації Білла Клінтона.

21 грудня 2018 року більшість федеральних установ США припинили роботу, в країні настав так званий "шатдаун". Сенат не затвердив переданий з Палати представників бюджет, в якому не було передбачено  коштів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

3 січня Палата Представників схвалила законопроекти про фінансування низки федеральних установ, робота яких була призупинена у зв'язку з відсутністю бюджету. Демократична більшість Палати Представників погодилася піти на поступки і виділити на будівництво "стіни Трампа" 1,3 млрд доларів.

За даними ЗМІ, Дональд Трамп повідомив про готовність введення в країні загальнонаціонального режиму надзвичайного стану. На його думку, це дозволить швидко спорудити стіну, одночасно минаючи опір з боку Конгресу. Її зведення він пояснює інтересами національної безпеки: боротьбою з нелегальними мігрантами, злочинністю та наркоторгівлею.

© 1994–2019 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар