Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол України відвідав Самсун, аби подякувати рятувальникам моряків

Українська
Представники українського посольства в Анкарі з подячною місією відвідали місто Самсун, де після порятунку в морі проходили лікування врятовані українські моряки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в посольстві України в Туреччині.

«Україна і Туреччина дійсно два стратегічних партнери. У той же час, це стратегічне партнерство піднялося на якісно новий рівень. Не тільки в економіці, а й у відносинах між людьми і народами. Що дуже важливо: ми розбудовуємо наші відносини за формулою «перемога-перемога», і яскравим прикладом цього є, наприклад, останній контракт по БПЛА. Ми не країни конкуренти. Ми – країни, які доповнюють одна одну. І це дуже важливо. Разом ми сильніші. Разом нас 120 мільйонів. Від цього виграє весь регіон і безпека в Чорному морі. Тому дуже важливо розвивати і поглиблювати наші відносини», - сказав Андрій Сибіга в ході зустрічі з керівництвом міста Самсун та регіону.

Також посол висловив особливу повагу рятувальникам, які брали безпосередню участь у порятунку українських моряків.

«Ви – герої для всього українського народу», - сказав він у зверненні до рятувальників та керівництва регіону.

Дипломат також наголосив на тому, що рятувальна операція проходила у складних погодних умовах і саме завдяки оперативності та професіоналізму турецьких рятувальників, які ризикували своїм життя заради порятунку потерпілих, українців вдалося врятувати.

Читайте також: Порятунок моряків біля Самсуну проходив у надзвичайно складних умовах - посол України

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 січня біля берегів Самсуна через несприятливі погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинуло четверо українців, семеро потрапило в лікарню.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар