Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Чуркіна в ООН знову зловили на брехні про Україну

Українська

Голова російської делегації при ООН Віталій Чуркін під час засідання Ради Безпеки в п'ятницю намагався поширити брехливі заяви про те, що Україна офіційно не зверталась в ООН із запитом про розгортання миротворчої місії в окупованих районах Донбасу.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко відреагував на спроби російського дипломата викривити ситуацію, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні делегація Російської Федерації знову вдалася до брехні, цього разу заявивши, що Рада Безпеки не отримувала запит від України на розгортання миротворчої операції", - зауважив Єльченко після виступу Чуркіна в Радбезі.

"Для протоколу: Україна офіційно зверталася на найвищому рівні до цієї Ради, так само як і до Генерального секретаря з таким запитом як мінімум двічі", - наголосив український представник.

У цьому зв'язку він нагадав про звернення Президента України до РБ ООН та Генасамблеї, затверджене Верховною Радою 17 березня 2015 року. Єльченко також зауважив, що цей документ був навіть зареєстрований в секретаріаті під номером S/2015/225.

"Дуже дивно, що постійний член Радбезу заперечує існування документа, який можна знайти в Системі офіційної документації ООН. Отже, я хотів би попросити Секретаріат ООН поширити паперові копії українського запиту", - зазначив Єльченко.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю на засіданні РБ ООН виступив заступник глави МЗС України Сергій Кислиця. Він висловив нерозуміння у зв'язку з бездіяльністю Радбезу у відповідь на прямий запит Києва про розгортання в окупованих регіонах Донбасу миротворчої місії ООН.

Представник Росії Віталій Чуркін у відповідь на це з трибуни заявив, що "таких пропозицій до Ради Безпеки просто не надходило", звинувативши Київ у пропаганді та спробах відвести увагу від виконання Мінських домовленостей.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар