Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Посольстві США назвали реформи, які мають стати для України пріоритетами

Українська
Реформування фіскальної і податкової служби, сфери енергетики, боротьба з корупцією, продовження прозорої приватизації та підготовка земельної реформи мають стати пріоритетами для України у рік президентських і парламентських виборів.

Про це заявила заступник посла США в Україні Памела Тремонт на брифінгу на тему: "Реформи-2019: що досяжно у виборчий рік?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми розуміємо, що існують гравці, не зацікавлені в тих чи інших аспектах реформ, чиїм інтересам вони не відповідають. Але якщо в цілому говорити про пріоритети, то ми вважаємо, що Міністерство фінансів і Національний банк повинні продовжувати розпочаті фінансові і фіскальні реформи, а також продовжувати реформувати фіскальну і податкову службу. Я вважаю, що здійснення цих реформ не лише реалістичне - це також вимога для продовження участі в програмі МВФ", - сказала Тремонт.

Серед інших пріоритетів вона назвала реформування сектору енергетики, зокрема, проведення анбандлінгу, тобто виділення виробників електроенергії в окремі компаній, та продовження прозорої приватизації.

"Ми вважаємо, що це ключ до забезпечення фіскального і фінансового здоров'я в Україні. Також ми вважаємо, що необхідно продовжувати підготовку до проведення земельної реформи в Україні, тобто початку приватизації землі", - акцентувала заступник посла США.

Стосовно боротьби з корупцією, дипломат звернула увагу на необхідність підвищення ефективності діяльності Антикорупційного суду. У цьому контексті вона нагадала, що це також є однією з вимог до України для продовження отримання фінансової допомоги від міжнародних партнерів, окрім того, в успіху у боротьбі з корупцією зацікавлені всі українські громадяни.

Читайте також: Експерти відзначають прогрес реформи управління держпідприємств в Україні

За словами Тремонт, важливою є також реформа виборчого кодексу.

"Важко сказати, як швидко ці зміни зможуть бути імплементовані. Але хочу наголосити на важливості забезпечення справедливого виборчого процесу, а також забезпечення участі у виборах внутрішньо переміщених осіб і біженців з районів конфлікту", - наголосила вона.

Вона також констатувала, що в деяких випадках "ми бачимо відсутність серйозного підходу до запобігання нападам на активістів з боку правоохоронних органів" і звернула увагу на необхідність гарантування можливостей для діяльності неурядових організацій в Україні.

"Звичайно, ми усвідомлюємо, що в суспільстві є сили, які протидіють деяким реформам, але я сподіваюсь, що 2019 рік стане ще одним роком успіхів у здійсненні реформ в Україні", - резюмувала дипломат.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар