Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Віце-президент США Джо Байден обговорили хід проведення реформ в Україні та подальшу підтримку у контексті російської агресії

Українська
 
16.06.2016 | 05:44 
ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Віце-президент США Джо Байден обговорили плани Уряду щодо проведення реформ в Україні та подальшу підтримку у контексті російської агресії. Про це Володимир Гройсман заявив під час спілкування із журналістами за підсумками зустрічі у Білому домі у середу, 15 червня.

Прем'єр-міністр поінформував про пріоритети роботи Уряду та перші кроки на шляху необхідних змін. Зокрема, Уряд запровадив ринкову ціну на газ, продовжує дерегуляцію та конкурсне призначення керівників державних підприємств, а також розпочав реформу державної служби. Крім того, в Україні було розпочато судову реформу після ухвалення змін до Конституції у частині правосуддя.

"У найближчій перспективі Україна буде всередині змінюватися, і ця зміна буде відзначатися на рівні життя громадян", - зазначив Володимир Гройсман.

Також серед головних завдань – забезпечення макроекономічної стабільності, створення сприятливого бізнес-клімату, посилення боротьби з корупцією та забезпечення енергоефективності, повідомив Прем'єр-міністр.

За його словами, разом із Джо Байденом вони також обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей. Володимир Гройсман зауважив необхідність збереження санкцій відносно Російської Федерації. "Весь цивілізаційний світ має бути об’єднаним, щоби агресор відмовився від своїх планів нехтування міжнародним правом, територіальною цілісністю і світовими цінностями", - зауважив він.

Голова Уряду подякував за підтримку України Сполучених Штатів Америки. "Двосторонні переговори і зустрічі в Уряді та Конгресі дають глибоке переконання у тому, що ми єдині. Уряд розуміє, що успіх України, в першу чергу, потрібен їй самій і високо цінує ту підтримку, яку надають США для того, щоб Україна була успішною і подолала усі виклики з точки зору агресії з боку Російської Федерації, і підтримку реформ, які необхідні для українського суспільства", - заявив він.

©Кабінет Міністрів України

Поділитися

Коментар