Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Федеріка Могеріні в Європарламенті підтвердила очікування ЄС, що "формула Штайнмайера" може привести до "певного прогресу"

Українська
Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні в Європейському парламенті підтвердила очікування Брюсселя щодо того, що так звана "формула Штайнмайера" може привести до "певного прогресу" з метою виконання Мінських домовленостей в повному обсязі всіма сторонами.
У середу в Брюсселі, виступаючи перед депутатами Європейського парламенту в рамках пленарного засідання, на якому обговорювалося українське питання, Федеріка Могеріні нагадала присутнім про недавній "важливий розвиток" в Нормандські форматі і Тристоронньої контактної групи.
"Результат засідання та дискусії Тристоронньої контактної групи, яке відбулося 1 жовтня в Мінську, щодо так звано "формули Штайнмайера "- це крок, який, як можна сподіватися, може привести до деякого прогресу в напрямку повного виконання Мінських угод усіма сторонами", - заявила вона.
При цьому Високий представник наголосила, що Мінські домовленості "залишаються центральними в досягненні міцного мирного вирішення конфлікту на сході України". "Вкрай важливо підтримувати прогрес в розведенні (сил - ІФ) і будівництва моста в Станиці Луганській. Нам необхідно міцне припинення вогню для досягнення кінцевої мети - відновлення контролю України над усією її територією", - впевнена Федеріка Могеріні.
Високий представник ще раз позначила позицію ЄС: "Крим - це Україна, Донбас - це Україна". "ЄС буде продовжувати утримувати цю позицію. За ці роки ми не зупинялися в нашій роботі, спрямованій на повне виконання Мінських домовленостей. Ми завжди були здатні утримувати єдність з цього питання. І я можу вам сказати, що п'ять років тому багато хто робив ставки, що спочатку це буде неможливим, а потім - буде не можливим це утримувати. Але ми завжди були здатні залишатися єдиними, і я горда тим, що це було і залишається правильним. Я впевнена, що ми будемо продовжувати утримувати нашу єдність і в найближчі роки " , - запевнила про а.
Федеріка Могеріні також вітала недавній обмін ув'язненими. "Ми продовжуємо закликати Росію звільнити всіх незаконно утримуваних українців і гарантувати вільний прохід через Керченську протоку відповідно до міжнародного права. Я впевнена, що за підтримки цього парламенту ми будемо продовжувати стояти на стороні України як найближчий друг країни", - уклала Високий представник.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар