Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський підкреслює, що РФ повинна проявити готовність сісти за стіл переговорів і змінити риторику про "нас там немає" і "внутрішній конфлікт" на Донбасі

Українська
Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що готовий до діалогу з керівництвом РФ щодо конфлікту на Донбасі, але Росія повинна демонструвати готовність завершити війну і змінити свою риторику.
"Я подзвонив президенту РФ Володимиру Путіну, у нас відбувся обмін (утримуваними особами - ІФ). Всі дзвінки здійснював я. У мене корона не впаде. Слава богу, у мене її немає. Я дійсно хочу закінчити війну", - сказав він в ході прес-марафону з журналістами в четвер у Києві, відповідаючи на питання російської журналістки про те, які готовий робити кроки для нормалізації діалогу з РФ.
Зеленський вказав, що з боку України це і були перші кроки назустріч.
"Далі обидві сторони повинні дуже хотіти завершити війну. Повинні хотіти сісти в тому чи іншому форматі, почати говорити, закінчить війну, змінити риторику спілкування, що "нас там немає", це ваш "внутрішній конфлікт", самі вирішуйте. Мені здається, що так результата домогтися складно", - пояснив він.
Президент України вважає, що "кроки назустріч один одному - це продовжити обмін і завершити його".
"Там же не тільки громадяни України, але й громадяни РФ у нас", - додав він.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар