Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський: Я першим телефонував Путіну

Українська
Президент України заявив, що саме з його ініціативи відбувалися всі телефонні розмови з Володимиром Путіним.

Про це він сказав у спілкуванні з журналістами під час пресмарафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я подзвонив президенту Російської Федерації Володимиру Путіну, в нас відбувся обмін. Всі дзвінки здійснював я. З мене корона не впаде, у мене, дякувати Богу, її немає, тому що я дійсно хочу закінчити війну. І тому я вважаю, що це з нашого боку і були перші кроки назустріч», - відповів Зеленський на запитання журналістки російського видання, чи розглядає він можливість першими зробити якісь кроки назустріч РФ для нормалізації відносин.

Президент додав, що «обидві сторони повинні дуже хотіти закінчити війну».

«Обидві сторони повинні хотіти зустрітися в тому чи іншому форматі, почати говорити, закінчити війну, змінити риторику спілкування, припинити говорити: «Нас нема. Ваш внутрішній конфлікт, самі вирішуйте» і таке інше. Мені здається, так результату досягнути складно», - вважає глава держави.

Читайте також: "Ні капітуляції": Зеленський вважає, що люди протестують через відсутність комунікації

При цьому Зеленський наголосив: «Людей же обміняти треба».

«Там же не тільки наші громадяни, там же і громадяни Російської Федерації у нас. Тому обмін потрібен… Умови про обмін ні з чим не повинні бути пов’язані. Тому що це про людей», - сказав Президент.

Водночас він зізнався, що вважає «дуже дивним те, що в нас поїзди ходять, а літаки не літають (до РФ – ред.)».

Читайте також: Зеленський побоюється, що без "формули Штайнмаєра" Україна опиниться сам-на-сам з Росією

«У нас, до речі, через це банкрутують наші компанії, і в нас дотаційні вважаються в принципі авіарейси. Чесно кажучи, ми можемо спокійно націоналізувати нашу велику авіакомпанію, і знаю, що всі власники будуть тільки щасливі, щоб не платити податки. Але ми поки їм такого щастя не надамо. Звичайно, нам це не вигідно. Але наші люди повинні цього хотіти. Це важливо для того, щоб робити такі кроки - зустрічатися, закінчити війну», - розповів Зеленський.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар