Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Пристайко не бачить необхідності в спілкуванні з Лавровим

Українська

Глава МЗС повідомив, що не веде особисто переговорів з представниками РФ, цим займаються переговорні команди.

Міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко вважає, що на даний момент немає необхідності в його спілкуванні з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Не можна сказати, що я особливо поспішаю. Напевно, дипломатичні служби для того і є, так воно і насправді, щоб все ж таки підтримувати канали, але на цьому етапі ми не бачимо необхідності в підтримці, у розвитку цього каналу спілкування", - відповів Пристайко на питання журналіста про те, чи спілкувався він останнім часом з Лавровим.
Він також додав, що не веде особисто переговорів з представниками РФ, цим займаються переговорні команди, такі, як наприклад ТКГ в рамках "мінського процесу".

Глава МЗС був задіяний у переговорному процесі лише в тих випадках, коли він у якості радника президента проводив переговори в "нормандської четвірці" - тоді він повинен був представляти президента України.

Разом з тим, міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко вбачає відсутність інтересу в Кремлі до проведення зустрічі в "нормандському форматі".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на прес-марафоні 10 жовтня заявив, що у нього є варіанти дати проведення саміту "нормандському форматі", але ще мають відбутися переговори Німеччини і Франції, які узгодять терміни і запропонують їх російській стороні.

©112.ua

 

Поділитися

Коментар