Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

На голову комітету Ради з питань зовнішньої політики претендують п'ять кандидатів від "Слуги народу" - Арахамія

Українська
У фракції "Слуга народу" п'ять кандидатів на посаду голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва замість Богдана Яременка, заявляє глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.
"У нас буде праймеріз, у нас п'ять кандидатів, я всіх не пам'ятаю", - сказав Арахамія журналістам після закінчення засідання фракції ввечері в понеділок у Києві.
Він повідомив, що серед кандидатів на посаду глави комітету Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Вадим Галайчук.
Арахамія дав зрозуміти, що фракція в понеділок підтримала заяву Яременко про складання повноважень голови профільного комітету.
Відповідаючи на репліку журналістів, що немає рішення фракції на заяву Яременко про відставку, Арахамія сказав: "Як немає ?! Тільки що".
Глава фракції також повідомив, що рішення про відставку Яременко парламент розгляне в п'ятницю (15 листопада - ІФ).
Пізніше народний депутат фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук написала на своїй сторінці в Фейсбук, що на засіданні фракції було розглянуто заяву Яременко про відставку з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.
"Богдан Яременко жодним чином не порушив ні закон, ні обіцянки, дані виборцям і команді, яка висунула його кандидатом в депутати. В той же час, написавши заяву, він вчинив як патріот і професійний дипломат, розуміючи, які можуть бути ризики не стільки для партії , як для українського парламенту і країни в цілому на міжнародній арені. І ми дякуємо йому за це ", - написала Кравчук.
Також вона висловила надію, що Яременко продовжить працювати в складі комітету із зовнішньої політики і фракції.
Крім того Кравчук назвала імена претендентів на посаду голови комітету - Галина Михайлюк, Єлизавета Ясько, Святослав Юраш та Олександр Мережко.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар