Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Туск назвав ситуацію навколо України "першим тестом" для Євросоюзу на єдність

Українська
Чинний Президент Європейської Ради Дональд Туск назвав ситуацію навколо України та боротьбу з агресивною політикою Кремля «першим тестом» єдності та солідарності Європейського Союзу.

Відповідну заяву він зробив у середу під час промови у Європейському Коледжі в Брюгге (Бельгія), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя боротьба за єдність Євросоюзу розпочалася, практично, з першого дня (на посаді). Це було питання про агресивну політику Кремля. Я був і залишаюся переконаним, що ставка у цій грі – не лише майбутнє незалежної України та безпека Центральної Європи, включаючи й безпеку моєї країни. Але суверенітет Європи як політичної структури. І я не має жодного сумніву, що стратегічною метою Путіна є не лише поновити контроль над територіями колишнього Радянського Союзу, але також систематично послаблювати ЄС шляхом провокування розділу між нами", - зауважив Дональд Туск.

Читайте також: Зеркаль розповіла, що саме допоможе України увійти в Євросоюз

"Майже кожного тижня (на посаді Президента Європейської Ради) я публічно нагадував іншим, що Росія не є нашим стратегічним партнером, але нашою стратегічною проблемою. Мене навіть називали маніяком фокусування на цьому предметі. Але воно того було варте. Наприкінці, ми зберегли нашу єдність, в тому числі – у вимірі санкцій на протязі усього мого терміну в офісі", - додав Туск.

Як раніше повідомляло агентство, Європейський Союз зберігатиме санкції до повного виконання Мінських домовленостей. Про це у вівторок заявив спеціальний радник президента Європейської комісії з питань України Ельмар Брок.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар