Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Оновлена резолюція щодо Криму: російський дипломат вдався до погроз членам ООН

Українська

Під час засідання Третього комітету 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, де розглядалась оновлена  резолюція "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна" російський дипломат вдався до прямих погроз членам ООН. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає УНН.

"...російський дипломат в 3-му комітеті ГА ООН не лише назвав інформацію в основі Кримської резолюції "бредом", а це нагадаю в тому числі доповідь Генсекретаря ООН і УВКПЛ, але й вдався до прямих погроз членам ООН: "Голосування за резолюцію це посягання на територіальну цілісність РФ", - написав Кислиця у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти проекту резолюції щодо Криму проголосували 23 країни, серед яких Росія і Білорусь

Згодом він додав, що "попри прямі погрози російських дипломатів в Третьому комітеті членам ООН і зневагу до доповіді Генсекретаря, інформацію в якій було названо "бредом" Третій комітет підтримав проект резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму".

Нагадаємо, Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив резолюцію про захист прав людини на Кримському півострові в умовах російської окупації. Дані інструменти мають посилити протидію спробам Росії легітимізувати анексію частини території України.

Поділитися

Коментар